Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- رئیس موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران گفت: زلزله ملارد پس لرزه زلزله 30 آذر بود و گسل‌های تهران را فعال نکرده است.

به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری میزان،مجید نبی بیدهندی رئیس موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران گفت: زلزله شب گذشته در حدود 4 کیلومتری ملارد و در مرز استان‌های تهران و البرز رخ داده است، بزرگی این زمین‌ لرزه 4.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

2 و عمق آن 16 کیلومتر محاسبه شده است.

وی ادامه داد: این زمین لرزه در انتهای گسل اشتهارد اتفاق افتاده است که ارتباطی با گسل شمال تهران ندارد.

رئیس موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران در خصوص اینکه آیا زلزله شب گذشته باعث فعال شدن گسل تهران شده است یا خیر، اظهار داشت: زلزله ملارد پس لرزه زمین لرزه 30 آذرماه با بزرگی 5.2 بود و تاکنون تغییری در لرزه خیزی گسل‌های تهران مشاهده نشده است.

زلزله‌های زیر 4 لیشتر قدرت زمین لرزه اصلی را کم نمی‌کند

بیدهندی در ادامه به کم شدن قدرت لرزه های اخیر در تهران اشاره و اضافه کرد: ارتباط زمین لرزه‌های اخیر با احتمال وقوع زمین لرزه بزرگتر در تهران مشخص نیست و اگر قرار باشد زمین لرزه‌ای بزرگ به وقوع بپیوندد، بعید است زمین لرزه‌هایی با بزرگی 4 ریشتر و کمتر بتواند اثر چندانی در کاهش بزرگی زمین لرزه اصلی داشته باشد.

وی با بیان اینکه آیا این زمین لرزها ارتباطی با هارپ دارد یا خیر؟ گفت: در حال حاضر شواهد علمی کافی مبنی بر ارتباط پدیده هارپ و وقوع زلزله‌های بزرگ در دست نیست و نمی توان به آن اشاره کرد.

رئیس موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران عنوان کرد: زمین لرزه بامداد امروز تقریباً در محل وقوع زلزله 5.2 سی آذرماه اتفاق افتاده و پس لرزه آن محسوب می‌شود.

بیدهندی یادآور شد: همانطور که گفته شد بعد از زمین لرزه‌های اخیر در ملارد تغییر محسوسی در لرزه خیزی گسل‌های استان تهران و البرز مشاهده نشده است.

 

 

منبع:باشگاه خبرنگاران جوان

 

  انتهای پیام/   خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه ای منتشر می شود.

منبع: خبرگزاری میزان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۲۹۴۶۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فرونشست در اصفهان و خوزستان به بیش از ۷تا۱۰ سانتی متر رسید

علی بیت الهی رئیس مرکز زمین شناسی مرکز تحقیقات راه مسکن و شهرسازی در گفت‌وگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران با بیان اینکه  استان خوزستان با وجود آنکه عمده ترین منابع آبی آب های سطحی را دارد در معرض فرونشست زمین قرار دارد گفت: در این منطقه فرونشست زمین با گستردگی قابل ملاحظه ای در حال رخداد است. 

وی یاد آور شد: طبق بررسی های صورت گرفته  این فرونشست زمین در مساحتی نزدیک به ۲۰هزار کیلومتر، حدود ۳۰درصد مساحت  استان خوزستان را در برگرفته  و این منطقه تحت تاثیر فرونشست زمین قرار گرفته است‌.

بیت الهی اظهار کرد: خصوصیت بارز پدیده فرونشست زمین در خوزستان ، وسعت بالا و مقدار متوسط پائین نرخ سالیانه است که دلالت بر سطحی بودن افت آب و همچنین معرف حساس بودن ارتفاع سطح به تغییرات آب نهشته های آبرفتی ریزدانه نه چندان عمیق است. 

وی با بیان اینکه اثر فرونشست زمین را در زمین های هموار  ایذه،  بهبهان، شوش، دزفول،الوان، اهواز،بستان، دشت آزادگان،بندرماهشهر و امیدیه، رامهرمز و لالی  شناسائی شده است  افزود:  نرخ سالیانه فرونشست در این مناطق کمتر از ۵ سانتی متر است و  در شوش ۷ سانتی متر و شهرستان اهواز ۶ سانتی متر در سال نیز برآورد شده است. 

او تاکید کرد:کاهش حجم آب های سطحی، استمرار برداشت از آبخوان ها دلایل اصلی توسعه وسیع پهنه های فرونشستی زمین در استان خوزستان است.

بیت الهی  با بیان اینکه  ۶ هزار بنای تاریخی، ورزشگاه نقش جهان، ۲ پالایشگاه، ۳ فرودگاه و ۲/۵ میلیون نفر در معرض تهدید فرونشست زمین قرار دارند افزود:  فرونشست در اصفهان به صورت ویژه به مرحله اضطراری رسیده است و در مطالعه موردی فرونشست را در اصفهان بررسی کردیم و امیدواریم به‌صورت پایلوت بتوان راهکارهای مهار این پدیده را در این استان اجرائی کرد.
او تصریح کرد: مهار پدیده فرونشست تدریجی صورت می‌گیرد و فرونشست در اصفهان متوقف نشده و کماکان با نرخ بیشینه حدود ۱۵ سانتی‌متر در سال در حال پیشروی است.

وی بیان کرد:  چنانچه جریان دائمی زاینده‌رود با کنترل بهره‌برداری از منابع آب‌های زیرزمینی برقرار شود، می‌توان در بازه زمانی ۱۵ساله شاهد مهار فرونشست در اصفهان بود، جریان دائمی زاینده‌رود به عنوان شاهرگ اصفهان می‌تواند به کنترل پدیده فرونشست در اصفهان کمک کند.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی راه و شهرسازی

دیگر خبرها

  • زاکانی: شهرداری تهران برای مدیرانش خانه سازمانی ندارد/ به جای زمین، وام دادیم
  • دلیل پیشگوی هلندی درباره احتمال زلزله قوی در روزهای آینده
  • مشخصات و مکان زلزله امروز بعدازظهر در تهران +تصویر
  • زلزله بخش‌هایی از تهران را لرزاند/ جزئیات
  • موافقت رئیس جمهور با پیشنهاد استاندار کرمانشاه مبنی بر تشکیل کارگروه اشتغالزایی
  • تصاویری خیره‌کننده از فوران‌های خورشیدی
  • از رکوردشکنی فیزیکدانان تا از آب باتری ساختن چینی‌ها
  • (ویدئو) ماجرای بارش شگفت‌انگیز ماهی از آسمان یاسوج چه بود؟
  • بندرچارک لرزید
  • فرونشست در اصفهان و خوزستان به بیش از ۷تا۱۰ سانتی متر رسید